Mire alkalmazható?

Bach Virágterápia

Mire jó a Bach-virágterápia?

  • Lelki problémák (pl. depresszió, szorongás, pánik, félelmek, kényszeresség, kapcsolati problémák, tanulási problémák, stb.),
  • Jellemfejlődés (pl. önbizalomhiány, türelmetlenség, irígység, harag, figyelmetlenség, rugalmatlanság, stb.),
  • Stresszes élethelyzetek (pl. vizsgákra való felkészülés, szereplés, tárgyalás, álmatlanság, fáradtság, stb.)
  • Testi betegségek (minden testi betegségnek van lelki háttere, a lelki problémát kezelve a fizikai test betegsége is gyógyul – pl. allergia).

Amennyiben a  Bach-virágterápiával kapcsolatban érdeklődne Hívjon bátran!

Bach-virágterápia alkalmazása

Lelki és érzelmi problémáink helyreállításában nagy segítségünk lehet a Bach-virágterápia. A virágeszenciák természetes módon segítenek enyhíteni érzelmi gondjainkat, mely lehet például félelem, szorongás, ingerlékenység, pánik, rémálmok vagy depresszió. Alkalmazhatjuk belső békénk megteremtéséhez, szégyenlősség, levertség, önbizalomhiány, elfojtott érzelmeink oldására is megfelelő a Bach-virágterápia.

Fizikai betegségeink kezelésére szintén alkalmas módszert jelent a terápia, ebben az esetben mindenki számára egyéni kezelés javasolt. Azonban a Bach-virágterápia nem helyettesítheti szakorvos kezelését, csak kísérheti azt.

Érdekesség, hogy mivel teljesen természetes és egészséges gyógymódról beszélünk, ezért állatok számára is alkalmas kezelési módszer lehet a Bach-virágterápia. Alkalmas allergiás panaszok, emésztőrendszeri gondok kezelésére. Viselkedési zavarok és stresszhelyzetek oldására is kitűnő, mint például állatorvostól, autótól, mennydörgéstől való félelem oldására, kóros étvágy és túlzott élénkség.

A megfelelő esszenciák kiválasztásához szükséges egy beszélgetés, amely rámutat a lélektől eredő problémákra. Gyors és hatékony megoldás lehet számos élethelyzetben és probléma esetén.

Ha felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Bach-virágterápia a félelem leküzdéséért

Állandóan félelem gyötri, de nem tudja mitől? Nehezen tud aludni? A Bach-virágterápia ezen is segít! A félelmekkel, balsejtelmekkel, sötét előérzetekkel, megmagyarázhatatlan nyugtalansággal küzdő embereknek a rezgőnyár kitűnő megoldást jelenthet.

A rezgőnyár, jól bevált kiegészítő kezelés alkoholistáknál, bántalmazott nőknél és gyermekeknél, mivel a kialakult általános veszélyérzetet oldja. A rezgőnyár segít abban is, hogy a kellemetlen előérzetektől átsegítsen bennünket a tudatos érzékenységig.

A rezgőnyáron kívül hatásos lehet még a bohócvirág, a molyhos napvirág, a vörös vadgesztenye és a cseresznyeszilva is. Azt, hogy milyen növények fognak alkotni egy adott szert, a pácienssel folytatott beszélgetés alapján állítja össze a terapeuta a Bach-virágterápia során. Emellett a személyiségelemzés is segít felszínre juttatni a páciens rejtett érzéseit, félelmeit, így könnyebb meghatározni, milyen összetevőkből álljon a szer.

Ha Ön is félelmeivel küzd, próbálja ki a Bach-virágterápiát. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Bach-virágterápia a konkrét félelmek ellen

Amikor a páciens meg tudja fogalmazni konkrétan, hogy mitől is fél, akkor a Bach-virágterápiában a bohócvirág lehet segítségünkre, míg pánik esetén a molyhos napvirág jelenthet megoldást.

A félelmekkel küzdő emberekre jellemző, hogy hamar elpirulnak, dadoghatnak bizonyos kellemetlen szituációkban, izzadhat a tenyerük, hirtelen berekedhetnek. A bohócvirág segít a félelmek legyőzésében, hogy bizalommal telve üdvözöljük szűkebb és tágabb környezetünket egyaránt.

A molyhos napvirág a pánikkal szemben ad erőt, a bátorság és állhatatosság lelki kvalitásához tartozik. A molyhos napvirág segít leküzdeni a félelmet, amikor a gondolkodás és a cselekvés is lebénul, ez általában baleseteknél, természeti katasztrófáknál, életveszélyes helyzeteknél fordul elő, de akiknek nagyon érzékeny az idegrendszerük, kevésbé súlyos eseményekre is pánikkal reagálhatnak. Azokban az esetekben alkalmazzák ezt a szert, ha valaki hajlamos pánikba esni, retteg, irtózik, iszonyodik valamitől, pulzusszáma hirtelen megemelkedik, szinte megbénul.

További kérdéseivel, személyes tanácsadásért keressen fel minket a megadott elérhetőségeken, és a Bach-virágterápia segítségével éljen Ön is teljes életet!

Bach-virágterápiával az érzések kimutatásáért

Fél kimutatni az érzéseit? Ebben az esetben a cseresznyeszilva virág lehet a segítség az Ön számára, ha a Bach-virágterápia mellett dönt.

Nagy valószínűséggel ennek a problémának gyermekkorból erednek a gyökerei. Amikor a családjában valaki folyamatosan azt tapasztalja, hogy megnyilvánulásai nem megfelelőek mások számára, egy idő után alig enged utat érzéseinek, igyekszik kontrollálni, elfojtani őket. Felnőtt korára így az illető fél a saját érzelmeitől.

A ki nem mutatott és meg nem élt érzelmek belső frusztrációt okozhatnak. Az illetőben nem tudatosul, hogy mi okozza a problémát, csak a belső feszítést érzi, az ijedtséget, hogy elveszíti önuralmát. Olykor elkeseredettség, dühkitörés jellemző, súlyos esetekben akár az öngyilkosság gondolata is felmerülhet. Ezek az emberek nem szívesen beszélnek vívódásaikról.

Keressen fel minket bizalommal, és mi segítünk Önnek bármilyen jellegű félelmét feloldani a Bach-virágterápia segítségével! Tájékozódjon weboldalunkon, és kérdezze bátran szakértőinket!

© 2010 minden jog fenntartva