Ismertetés

CRANIOSACRALIS TERÁPIA

Forrás: www.craniosacralis.hu

Craniosacralis (magyarul kranioszakrális) terápia egy olyan kezelési módszer, mely különösen gyengéd úgyn. mikromanipulációkkal korrigálja a koponyacsontok illeszkedési és mikromozgási zavarait. Alkalmazásával a szervezet öngyógyító folyamatai felerősödnek, az immunrendszer hatékonyabban működik.

A craniosacralis rendszer az agyat és a gerincvelőt körülvevő és azt védő kötőszöveti hártyából (dura mater) és az abban képződő és keringő agyi-gerincvelői folyadékból (liquor) áll. A rendszert részét képezi még  minden olyan csont, a mely az agyhártyával ill. az agyhártyákkal összekötött kötőszövetes állománnyal kapcsolatban van, egy bizonyos térben és módon mozog. Amikor a csont ebben a mozásban akadályoztatva van, gátolja a liquor szabad áramlását amely az idegi és hormonális rendszerrel való kapcsolatán keresztül befolyásolja a szervezet működését. 

A kezeléssel az agyi gerincvelő folyadék  szabad áramlásának a gátjait szabadítjuk fel.

A craniosacralis terápia egészen más, mint általában a masszázs, csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái. A kezelés során alkalmazott mozdulatok rendkívül gyengédek, aprók, érzékenyek; a terapeuta nem alkalmaz tekintélyes fizikai erőt vagy hirtelen mozdulatokat, a szervezet természetes hullámait és ritmusát követi, ezt használja fel a szervezetben történő változások előidézéséhez.

Mivel a terápia során a felgyülemlett stressz  mennyisége csökken, segít leküzdeni azok romboló hatását.
Ezzel egyidőben a szervezet öngyógyító mechanizmusa és az immunrendszer is erősödik, igy a betegségekkel szembeni ellenálló képesség is növekszik.Ezeket a hatásokat figyelembe véve kijelenthetjük, hogy a craniosacralis terápia nagyban segíti a prevenciós törekvéseinket.

 

Milyen esetekben alkalmazható a craniosacralis terápia?

A terápia a test más-más területein fejti ki jótékony hatását, a probléma gyökerétől függően. A test bármely része kezelhető általa, hiszen rendkívül hatékonyan segít leküzdeni a különféle testi és lelki problémákat. Ennek köszönhetően számos betegség és negatív állapot kiküszöbölésére alkalmazható.

Nézzünk néhány példát arra, milyen területeken alkalmazható eredményesen a craniosacralis terápia:

  • lázas megbetegedések, krónikus kimerültség, fáradtságérzet, stressz

  • hát-, nyak-, ideg-, valamint gerincfájdalmak

  • felborult hormonháztartás, menstruációs gondok, terhesség alatti és utáni testi-lelki gondok

  • légúti megbetegedések, fogászati problémák, emésztési zavarok

  • viselkedési zavarok, idegrendszeri problémák, koncentrációzavar

  • insomnia, migrén, fejfájás, koordinációs zavarok, legyengült immunrendszer

A craniosacralis terápia egy-egy kezelés által segít leküzdeni az ezekkel járó panaszokat. Sokat javulhat életminősége, ha ezt a fájdalommentes és természetes gyógymódot választja a különféle problémák megszüntetésére, megelőzésére.

Legyen minden nap jó közérzete a craniosacralis terápia által!

Kérjen időpontot még ma!

Integrált craniosacralis kezelés

Számos kezelési eljárással szemben a craniosacralis kezelés nem a tüneteket, hanem az okokat igyekszik kezelni és ezzel a test öngyógyító képességét megerősíteni és serkenteni, melynek köszönhetően megelőzhetőek a súlyos megbetegedések és betegségeink gyógyítása hatékonyabbá válik.

A terápia hatékonyságának kulcsa az a tudományos felismerés, hogy az agyunk által előállított gerincvelő folyadék, amely átmossa az agyat és a gerinc­velőt, ritmikusan pulzál, amely minden csontban és test­szö­vetben érzékelhető a test bár­mely pont­ján. A ritmikus pulzálás abban az esetben működik hibátlanul és zavartalanul, amennyiben a koponyacsontok a megfelelő rugalmassággal rendelkeznek és ezáltal képesek követni a lüktetést. A craniosacralis kezelés elsődleges feladata elősegíteni az önszabályozás és harmonizálás folyamatát.

A craniosacralis kezelésnek köszönhetően az öngyógyítási folyamatok optimalizálódnak és elősegítik szervezetünk regenerálódását. További információkért keressen elérhetőségeimen bizalommal és mindenben állok rendelkezésére!

A craniosacralis terápia a szív-és érrendszeri betegségek kezelésére

Modern világunkban a rohanó és stresszes életmód következtében kortól és nemtől függetlenül egyre nagyobb tömegeket érintenek a különféle egészségügyi problémák, melyek számtalan esetben már népbetegségnek számítanak. Az enyhébb vagy súlyosabb megbetegedések megelőzése mindenki számára alapvető szempont az életvitel kialakítása során, azonban sok esetben nem előzhetünk meg mindent és a már kialakult betegségeket hatékony, mellékhatásoktól mentes módon szükséges kezeltetni.

A szív- és érrendszeri betegségek napjainkban egyre több embert érintenek, melynek következtében számtalan gyógymód áll az érintettek rendelkezésére, melyek közül a craniosacralis terápia egy régóta alkalmazott, kíméletes és természetes megoldást kínál. A kezelés során alkalmazott gyengéd, azonban mégis hatásos mozdulatoknak köszönhetően stimulálható a test öngyógyító hatása, valamint az agyi gerincvelő folyadék  számára szabad áramlás biztosítható a gátak felszabadításával, így a különböző szív- és érrendszeri problémák kezelhetőek és gyógyíthatóak.

Válassza a craniosacralis terápia természetes kezelési lehetőségeit a szív- és érrendszeri megbetegedések gyógyításához és forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeimen!

A stresszmentes élet öröme, avagy a craniosacralis terápia

Munka után holt fáradtan ér haza, a pihenéssel töltött időre pedig rányomja bélyegét az idegeskedés és a stressz? Ne engedje, hogy megmérgezzék a mindennapjait a negatív gondolatok! Legyen bátor és merjen tenni mindezek ellen!

Hogy mi a megoldás? Nem más, mint a craniosacralis terápia! Ennek a speciális fejmasszázsnak a segítségével eltávolítjuk az agyi gerincvelő folyadék gátjait, normalizálva a vérkeringést.

A sikeres terápia függvénye a megfelelő masszázs technika. Ennek egyik legfontosabb tényezője az érintés súlya, amely általában ötgrammnyi szokott lenni. A gyengéd mozdulatoknak köszönhetően jobb lesz a közérzetünk és kevésbé leszünk fáradékonyak. Természetesen a craniosacralis terápia segítségével más tartósan pozitív hatás is fog érni minket. Így a craniosacralis terápia ajánlott azoknak is, akik nehezen tudnak elaludni, valamint azoknak, akikre jellemző az állandó idegeskedés és szorongás. A terápia végeztével idegrendszerünk megnyugszik, és jobban fogjuk venni az akadályokat.

Bátran lépjen velünk kapcsolatba, ha Ön is a gyógyulás útjára szeretne lépni!

 

Mit érez a páciens a craniosacralis kezelés közben? 

A craniosacralis terápia már az első kezelés alkalmával érezteti jótékony hatását a pácienssel.  A kezelés hatásának érezhetősége nagymértékben függ a kezelt személy általános állapotától, hogy mennyi és mekkora feszültség található a szervezetében.

A terápia ideje alatt két állapot kerítheti hatalmába a kezelt személyt. Többnyire nyugodt és harmonikus állapotba kerülnek a páciensek, gyakran előfordul, hogy el is alszanak a kezelés során. Néhányan viszont pont ellenkezőleg reagálnak a kezelésre.  A páciensben felerősödnek a stresszt, illetve a fájdalmat kiváltó okok vagy az ezekkel kapcsolatos kellemetlen érzések. A rendkívül finom érintések ellenére a craniosacralis terápia alatt jelentkező hangulatváltozások lehetnek nagyon intenzívek is. Felszínre kerülhetnek a régen elfelejtettnek hitt fájdalmak és kellemetlen érzések, melyekről azonban a terápia után végleg megfeledkezhet a páciens.

Válassza Ön is a craniosacralis terápiát, és szabaduljon meg a problémáitól természetes módon, egyszerűen! Várom szeretettel már Győrben is!

Már Győrben is gyógyulhat a cranoisacralis terápiával!

A craniosacralis anatómiai-orvostudományi szakkifejezés, mely a crania=koponya és a sacrum=keresztcsont szavakból tevődik össze. Magyar jelentése a koponya-keresztcsonti vonal, vagyis a koponya és a gerinc tájéka, az erről elnevezett kezelés lényege pedig az immunrendszer felerősítése a szervezetben rejlő öngyógyító folyamatok által.

Ezeket a folyamatokat egyfajta stimulációval idézik elő. Gyengéd, finom, masszírozó mozdulatok alkalmazásával a módszer helyrehozza a koponyacsontok illeszkedési és apró mozgási zavarait, és ennek következtében a liquor áramlása folyamatosabbá válik.

Rendelőnkben a craniosacralis kezelés mellett többek között Bowen-technikával, valamint kineziológiai módszerekkel is gyógyítunk, továbbá részt vehetnek párkapcsolati tanácsadáson vagy biorezonanciás felmérésen is, melyek mind személyre szabott kezelések.

Ha nyitott az alternatív gyógymódokra, forduljon hozzánk bizalommal! Már Győrben is várjuk szeretettel az érdeklődőket és gyógyulni vágyókat a Lehel utca 15. szám alatt!

Craniosacralis terápiaval az endometriózis ellen!

Az endometriózis a ma ismert civilizációs betegségek egyike. Sokkal több nő él ezzel a fájdalmas betegséggel, mint gondolnánk. A fájdalmas menstruációval párhuzamosan az elvándorolt vagy a szervezetben kialakult méhnyálkahártya vérrel teli cisztákat eredményez, melyek túl nagyra nőve meddőséget is okozhatnak.

Az endometriózis kialakulásának pontos okai vitatottak, de annyi bizonyos, hogy a stressz, a mozgáshiány, a feldolgozott élelmiszerek hatással vannak a szervezet hormonháztartására és egészséges működésére. Ezeknek a rizikófaktoroknak a kiiktatásával sokat tehetünk azért, hogy szervezetünk újra tökéletesen működjön és megszabaduljunk a fájdalomtól.

A craniosacralis terápia hatékony módja az endometriózis kezelésének. Sokan keresnek alternatív gyógymódokat a hormontartalmú gyógyszerek és injekciók kiváltására, ez a terápia egyike ezeknek. A craniosacralis terápia finom érintésekkel idéz elő változást a testben, ahonnan kiűzi a stresszt, serkenti annak természetes öngyógyító folyamatait, mindezt drága gyógyszerek és azok mellékhatásai nélkül.

A craniosacralis terápia már Győrben is elérhető, foglaljon időpontot hozzánk!

© 2010 minden jog fenntartva