GY.I.K.

CRANIOSACRALIS TERÁPIA

Gy.I.K.

  1. Hogyan zajlik a kezelés
  2. Kezelések száma és időtartama
  3. Lehet-e más gyógymódokkal kombinálni
  4. Alkalmazható-e gyermekeknél
  5. Biztonságos-e a kezelés áldott állapotban:

Hogyan zajlik a kezelés:

A kezelés során a páciens kényelmesen egy kezelő ágyon hanyatt fekszik. A kezelés elején a therapeuta a páciens testének különböző pontjait megérintve feltérképezi a Craniosacralis rendszer állapotát. Ezután a koponyacsont ill. a kötőszöveti rendszer un. mikromanipulációjával (apró gyengéd mozdulatokkal) korrigálja azok állapotát, így befolyásolva a CS rendszer és az azzal kapcsolatban lévő szervrendszerek működését.  


Kezelések száma és időtartama:

A kezelések száma a páciensek állapotától, betegségének típusától és szervezet regenerációs képességétől függ. Általánosan 3-7 kezelés már jelentősen javítja a beteg állapotát, de akár már egy kezelés is szép eredményeket hozhat.

A javasolt terápia heti egy alkalommal a teljes gyógyulás eléréséig és utána negyedévente egy ismétlő kezelés. Hosszan tartó, krónikus esetekben szükség lehet hosszbb távú terápiára is, amikor az idő előrehaladtával a kezelések közötti időket növelni lehet.  Mivel a betegségek kialakulásához is idő kell, azért a gyógyulás is időt vesz igénybe.

A kezelések átlagos időtartama 1 óra, de az első kezelés ennél lehet hosszabb is.

 

Kezelések gyemekeknél:

A gyengéd érintések, amelyeket a terapeuta alkalmaz, ezt a gyógymódot az egyik legbiztonságosabb módszerré teszik, amely nyugodtan alkalmazható csecsemőknél, kisgyermekeknél, időseknél, illetve akut fájdalommal járó állapotok esetén is.
Egy jó lképzett terapeuta könnyen átsegítheti az újszülöttet a születés okozta traumán, és segítséget nyújthat a jövőbeni problémák megelőzésében is.
A terápia igen hatásos csecsemőknél pl. szopási nehézségek, kólika, alvászavarok kezelésében, gyermekkorban pl. krónikus fülgyulladás, asztma, hiperaktivitás és egyéb viselkedésproblémák, különböző félelmek, fóbiák, ágybavizelés, tanulási nehézségek, központi idegrendszeri sérülések, epilepszia, autizmus és sok más betegség esetén is.
Mivel a kezelés igen gyengéd, ez a gyerekekre megnyugtatóan hat és kellemes élményt jelent számukra.


Kezelések Áldott állapotban:

A craniosacralis terápia nemcsak hogy biztonságos, hanem kifejezetten javasolt a terhesség alatt, mert kiegyensúlyozza az édesanya és a magzat idegrendszerét egyaránt, ösztönzi a lelki kötődést, amely egyébként a terhesség és a szülés alatti stressz és trauma hatására könnyen megszakadhat. A terhesség alatti kezelések során az édesanya kiegyensúlyozott craniosacralis rendszere a magzatnak is jelentős mértékben a javára válik.

© 2010 minden jog fenntartva