Ismertetés

Kineziológia

Kineziológia görög szóösszetétel, kinesis mozgást, logos pedig tudományt jelent. Mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztõ módszer, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza, bármilyen témára vonatkozóan, amelyben jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni.

A kineziológia eszközeit Dr. George Goodheart fedezte fel az 1960-as években.

Magyarországon legelterjedtebb a Three in One Concepts ( Három az Egyben ) kineziológiai rendszer, amelyet az amerikai Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway alakítottak ki a 80-as években. Az általuk kifejlesztett módszert One Brain (Egységes Agy) módszernek is nevezik.

A kezelések  egy un. kartesztel kezdődnek, ahol a kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai - közvetítve az agy, illetve a test sejtes memória szinten tárolt információit - a kérdésekre erõsen tartó vagy elgyengülõ izomtónussal "válaszolnak".

Az izomtesztelés lehetõvé teszi, hogy fényt derítsünk az adott probléma tudatalatti szinten fekvõ, valódi okára és a kialakult blokk jellegére, továbbá, hogy egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat. Az energia-egyensúly helyreállítására a kineziológus több száz korrekció közül választ az izomtesztelés segítségével. Ezek a korrekciók kiemelkedõ hatékonysággal bírnak és sokszor gyors változásokat okoznak, ugyanakkor mégis gyengédek és fájdalommentesek.

Miben segíthet nekünk a kineziológia?

A változás egy olyan dolog, amit az embernek magának kell akarnia és elérnie. Azonban néha segítségre van szükség a helyes út megtalálásához. Ezt nyújtja a One Brain módszer.

A gyermekkorunk óta elraktározott emlékek nagyban befolyásolják jelenbeli cselekedeteinket, viselkedésünket. Váratlan helyzetekben az agyunk olyan reakciót indít be, amely valósággal leblokkolja a kreatív gondolkodást. A múlt emlékei között keres egy, az adott helyzethez kapcsolható szituációt. Ez viszont nem feltétlen sarkall minket a jó megoldásra, hiszen épp „nem gondolkozunk, csak cselekszünk”, ami az elülső agy működésének ideiglenes megszűntetéséből adódik.

A kineziológia keretein belül alkalmazott One Brain módszer összhangba hozza a két agyféltekét. Ilyen módon segít a sejtemlékezet szintjén feloldani a gátakat, megadni a megfontolt döntés lehetőségét nehéz helyzetekben is. A kar vizsgálatából rájöhetünk, hogy hol van a probléma gyökere, mert az izom erősödik, ha pozitív emlék jut eszünkbe és gyengül, ha ennek ellenkezője.

Ha szeretne megszabadulni a stressztől, a folytonos fáradtságtól vagy a félelmeitől, jöjjön el hozzánk egy kineziológiai kezelésre!

Pszichoszomatikus tünetek kezelése a kineziológia segítségével

Napjainkban a különféle egészségügyi problémák és rendellenességek szinte kivétel nélkül mindenkit érintenek valamilyen formában, amely elsősorban az életmódbeli sajátosságoknak, a káros környezeti behatásoknak, és nem utolsó sorban az öröklött tényezőknek köszönhető. A keleti orvoslásban már hosszú idő óta természetes, hogy az egyes megbetegedések esetén a test és lélek problémáit egyaránt vizsgálják és kezelik, melynek köszönhetően tartós megoldást találhatnak egy-egy problémára.

A pszichoszomatikus tünetek esetében napjainkban is fontos, hogy testi-lelki egyensúlyt teremtve keressük a megoldást egészségügyi gondjainkra, hiszen ezek a tényezők egymásra hatva fejtik ki negatív vagy pozitív hatásaikat. A kineziológia feladata feltárni azokat a lelki tényezőket, melyek következtében fizikális tüneteket mutat egy-egy betegség, így szinte minden pszichoszomatikus tünettel járó egészségügyi gond hatékonyan gyógyítható a módszerrel.

Kineziológiával és a pszichoszomatikus tünetek gyógyításával kapcsolatos bővebb információkért tekintse meg weboldalam további tájékoztatóit, valamint forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeimen és mindenben készséggel állok rendelkezésére!

Mennyi kezelésre van szükségünk, ha kineziológushoz fordulunk?

Ha úgy érezzük a mindennapokban, hogy a lelki egyensúlyunk labilis, kizökkentünk a stabil, biztonságos állapotunkból, de nem találjuk az okokat és a megoldást, ebben az esetben érdemes átgondolni egy kineziológus felkeresését. Nemcsak az egyensúly megborulásánál lehet egy kinezológiai terápia hasznos, hanem ha tanulási nehézségekkel küzdünk, vagy olyan betegségünk van, mely a gyógyszeres kezelések ellenére nem mutat javulást, vagy régebbi betegségünk gyakran kiújul. Ha olyan lelki problémáink vannak, melyek frusztrálttá és kiszámíthatatlanná teszik a mindennapjainkat, például pánikbetegség, szorongás, depresszió. Ezekben mind segítséget tud nyújtani egy kineziológiai terápia.

A kineziológiai kezelések számáról:

Alapvetően a szervezet öngyógyító képessége már az első kineziológiai kezelések hatására aktivizálódik, ilyenkor már gyakran észrevehetünk javulást. Biztonsággal azonban körülbelül 4-6 alkalom után lehet azt mondani, hogy beindul a test „védekező mechanizmusa”. Jelentkezzen állapotfelmérésre!

Milyen esetekben javasolt a kineziológia alkalmazása?

A kineziológia rendkívül sok speciális ággal rendelkezik, de szinte mindegyik ág a stressz oldásával és a lelki egyensúly helyreállításával foglalkozik.

Mikor javaslott a kineziológia, mint gyógymód?
A kineziológus képes feltárni a probléma lelki gyökerét és helyreállítani azt.

Nehezen megy gyermekének a tanulás? Nehézségei vannak az életben? Kérjen gyermekének segítséget, hiszen egy szakképzett kineziológus a gyermekek részére is tudja a megoldást.

Félelmekkel, fóbiákkal küzd? A kineziológia ettől is megszabadíthatja, nem csak gyermekét, de Önt is, sőt, különböző családi és szexualitással kapcsolatos problémák megoldásában is a segítségére lehet.

Ha alacsony az önértékelése, önbizalma, úgy érzi, hogy mindenki csak lenézi és emiatt félelmek, szorongások gyötrik, akkor mindenképpen vegye igénybe a kineziológia gyógymódját,  melynek hatására elmúlik minden szorongása, depressziója és a negatív érzelmek is megszűnnek.

Egy felfrissült, önbizalommal teli, teljes emberként élheti újra életét.

Ha Ön is magára ismert a felsorolásban, látogasson el hozzánk és kérje kineziológiai kezelésünket!  Adjon esélyt a gyógyulásnak!

© 2010 minden jog fenntartva