Kineziológia

GY.I.K.

  1. Miért fordulhat elő, hogy nincs megfelelő javulás?
  2. Hány kezelésre van szükség?
  3. Hogyan történik az izomtesztelés?


Miért fordulhat elő, hogy nincs megfelelő javulás?

  • kliens a részére kitesztelt házi feladatot nem csinálta meg, vagy csak részben csinálta meg.
  • A kliens nem saját elhatározásból jött el, esetleg kényszer hatására döntött a kezelés mellett.
  • A kliens nem vett részt elég kezelésen ahhoz, hogy a probléma kioldódjon.
  • A kliens csak kívülről várja problémája megoldását, nem törekszik az oldáson kapott felismerések, új viselkedésminták alkalmazására.
  • A kliens nem vállal felelősséget a probléma megoldásáért, éppen ezért a fáradtságot sem veszi, hogy megfigyelje magán a változásokat.


Hány kezelésre van szükség?

Ez mindenkinél egyéni, ezért is teszteljük ki mindig az oldás végén, hogy szükség van-e további oldásra az adott témában. Erre a kérdésre mindig a kliens saját teste adja meg a választ, hisz nála jobban senki sem tudja, hogy a témához kapcsolódó stressz, és negatív érzelmi töltet kioldódott-e. Ezen felül a javulást sok tényező befolyásolja: pl. a kliens mennyire akar változtatni problémáján, hajlandó-e ezért felelősséget vállalni. Éppen ezért a változás mindenkinél a saját ütemében következik be. Ha valaki nagyon elszánt, hogy megoldja a problémát, akkor a változás nagyon gyorsan is végbemehet. Általában 3-4 oldás kellhet egy probléma megoldására, de hogy az adott problémára hány oldás kell, arra mindig a kliens teste adja meg a választ.


Hogyan történik az izomtesztelés?

A deltaizom tesztelése a két kar csukló feletti gyengéd megfogásával történik, figyelve a kar mozgására, hogy az, milyen izomválaszt ad a feltett kérdésre.

A tesztelés fájdalommentes eljárás.

© 2010 minden jog fenntartva