Ismertetés

Reflexológia

A talpmasszázs (reflexológia) a legrégebbi kezelési módok egyike. Több ezer éves múltra tekint vissza, lényege a testi és lelki egyensúly helyreállítása. A masszírozás serkenti a vér és nyirokkeringést erősíti az immunrendszert, szabályozza a hormontermelést, feszültséget old és fájdalomcsillapító hatása van, valamint késlelteti a szervezet öregedését.  Az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése ujjnyomással a reflexterületeken, meghatározott nyomáserősséggel és meghatározott ideig.

Testünk bizonyos területein-, mint például a talp, illetve a tenyér-tükröződnek belső szerveink. Ezek a területek az úgynevezett reflexzónák. Milyenségükből következtetni lehet belső szerveink állapotára, illetve ingerlésükkel hatást tudunk gyakorolni rájuk.

A reflexológusok szerint betegség akkor következik be a szervezetben, ha a test energiacsatornái elzáródnak, és az energiablokkok akadályozzák egyik vagy másik terület, szerv működését. Ha egy reflexpont érzékeny, esetleg fáj, az arra utalhat, hogy a hozzá tartozó szerv beteg, vagy felborult benne az egyensúly. Az érzékenység mellett intő jel lehet még a salakanyag-lerakódás, mely leggyakrabban a helytelen táplálkozás vagy életmód következményeként hagy nyomot talpunkon.

A mai világban sok ember válik a túlzott szénhidrát fogyasztás áldozatává. Ezt csak tetézik az olyan helytelen szokások, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a rendszertelen testmozgás, vagy a mozgás teljes hiánya, a stressz által kiváltott feszültség és egyéb okok. A test energiaáramlása ezáltal lelassul, a méreganyagok lerakódnak. Így a szervezet egyensúlya megbomlik, a szervek működése megváltozik, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

A talpon keresztül az egész testre kiható kezelés nyújtható!

A talp több tízezer idegvégződése segít a diagnózis felállításában, azonban a reflexológia a megelőzésben is fontos szerepet játszik. Preventív módon akkor alkalmazható, amikor még nincsenek testi jelei a betegségnek, tehát nem alakult ki. Minden megbetegedés a megváltozott energiaáramlással köthető össze. A reflexológia által a test visszanyeri belső harmóniáját, elejét veszi a komolyabb probléma kialakulásának az önregeneráló hatás beindításával.

Segítünk Önnek felfedezni a problémát és a gyógyító talpmasszázs segítségével orvosolni azt!

Kérjen időpontot, még ma!

Reflexológia a modern korban

A reflexológia a reflex pontok alapelvére épül, vagyis, hogy a testen megtalálható reflex pontok kapcsolatban állnak a szervekkel és a mirigyekkel. Ezek a pontok a talpon, a bokán és a lábfejen helyezkednek el.

A reflexológia legnagyobb előnye, hogy serkenti a vérkeringést. Ez rendkívül fontos szempont, hiszen az egyre elterjedtebb egész napos ülőmunkának, és így kialakult életmódnak köszönhetően sokan nem használják megfelelően lábizmaikat, és emellett a rossz minőségű cipők viselése is gátolja a normális vérkeringést. A lábmasszázs stimulálja a nyirokrendszert és segít a visszeresedés megelőzésében.

A reflexológia emellett alkalmazható depressziós tünetek esetében, valamint alvászavarral küzdőknek is igen nagy segítség lehet ez a módszer, hiszen remekül oldja a feszültséget, test és szellem tekintetében egyaránt.

Napjainkban ezek a problémák sajnos igen nagy tömegeket érintenek, azonban a megoldás egyszerű! Válassza a reflexológiát, és szabaduljon meg kínzó tüneteitől! Lépjen kapcsolatba velünk, és mi segítünk Önnek, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb legyen!

A reflexológia kialakulása

A reflexológia múltja rendkívül régre nyúlik, ugyanis kutatások szerint már a kereszténység előtti időkben is alkalmazták. Az ókori Egyiptomiak és az amerikai őslakos indiánok is ismerték testünk reflexzónáit, és használták is ezeket a fájdalmak elmulasztására. Ők már akkor nagyon jól tudták, hogy testünk minden szervének megvan a pontos helye, és hogy végtagjainkban, a kezünkben, a lábunkban, több mint 70.000 idegvégződés található.

A reflexológia sok időre feledésbe merült, sokáig nem is alkalmazták, ám az 1900-as évek elején megtört a jég, és rohamszerűen elkezdett terjedni a reflexológia gyógymódja és szépen lassan meghódította az egész világot. A felfedezést egy amerikai fül-orr-gégész tette, amikor is elkezdett talpmasszázst alkalmazni, gyógyító célra.

Magyarországon az 1900-as évek végén jelent meg először könyv a reflexológiáról, majd ezután hazánkban is nagyon elterjedtté vált ez a fajta különleges gyógymód, melynek köszönhetően felfedezhetjük az öngyógyítás különleges képességét és testünk számtalan különlegességét is.

Ha Ön is át szeretné átélni a reflexológia gyógyító élményét, keressen fel!

A reflexológia múltja

Reflexológia a múltban
A reflexológia egy több ezer évre visszavezethető gyógymód, melyet már őseink is használtak a régmúltba. Indiában és Kínában 5000 éve fedezték fel és kezdték el gyakorolni egymáson, és már az ókori Egyiptomban is használták ezt a gyógymódot a kezek és lábak masszírozásával.

Ezekre az állításokra - hogy már az őseink is alkalmazták a reflexzóna masszázst - bizonyítékok is vannak. Régészek egyiptomi síremlékeket tártak fel, amin egyértelműen lehetett látni a lábmasszás technikáját, amint egymáson alkalmazzák. Az indiánok úgy vélték, hogy a reflexológia természetes gyógyerővel rendelkezik, vagyis liturgikus elemnek számított, így a szertartások részévé vált.

Így terjedt el világszerte a reflexológia, mint gyógymód.

A reflexológia jótékony hatásai
A reflexológia frissíti testünket, erősíti immunrendszerünk ellenálló képességét, illetve a szervezetünk öngyógyító mechanizmusát is beindítja.

Próbálja ki Ön is ezt az ősi és nagyon hasznos gyógymódot!

Keressen minket elérhetőségeinken!

Kattintson ide a szöveg hozzáadásához!

© 2010 minden jog fenntartva